Варення із жимолості

Варення з жимолості (п’ятихвилинка).

 Всім відомо, що ягоди жимолості надзвичайно багаті вітамінами та мають оригінальний неповторний смак. Для того щоб зберегти ці цінні властивості робимо варення-п’ятихвилинку і насолоджуємося взимку!

P6021584

Інгридієнти:

1. Ягоди жимолості – 1 кг

2. Цукор 1 кг

 

Приготування:

1. Ягоди жимолості для початку потрібно перебрати та помити.

2. Пересипаємо їх в миску і за допомогою дерев’яного товкача робимо однорідну масу. Важливо не використовувати посуд, що може окислюватися.

3. Всипаємо у ягідну масу невеличкими порціями цукор і ретельно все перемішуємо.

4. Ставимо ягідну суміш у каструльці на вогонь, помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.

5. Розливаємо готове варення у простерилізовані сухі баночки і закручуємо.

6. Поки не охолонуть тримаємо у перевернутому вигляді, а надалі зберігаємо у темному місці.

варення із жимолості 2

Смачне і ароматне варення із жимолості чудово смакує з чаєм і навіть пломбіром.

Смачного!